Gør det til en familieprojekt at bygge jeres eget shelter

En shelter er en hyggelig måde at sove i det fri, men alligevel i læ for regn, blæst og uvejr. Med en shelter i haven er der dømt familiehygge hele sommeren – og resten af året for dem, der er lidt mere hårdfør. Gør det til et hyggeligt familieprojekt at bygge jeres egen shelter i baghaven.

Der er ikke det sted i Danmark, hvor du ikke har mulighed for at finde en shelter indenfor en overskuelig rækkevidde. De mange sheltere er dog også utroligt populære, hvorfor man i mange tilfælde skal være hurtigt ude, hvis man vil være sikker på, at de er ledige.

Populariteten betyder nemlig, at det oftest er nødvendigt at booke en shelter, hvis du vil være sikker på, at den ikke er optaget. Det kan være irriterende, da en sheltertur gerne må opstå impulsivt. Du bør dog ikke fortvivle, for der er hjælp at hente.

Byg jeres egen shelter direkte i baghaven

Det er slet ikke så vanskeligt, som man skulle tro at bygge sin egen shelter. Med en shelter i baghaven er der rig mulighed for at overnatte udenfor, når lysten melder sig. Samtidig kan det gøres til et hyggeligt familieprojekt at bygge shelteren.

Der er flere forskellige fremgangsmåder, I kan gøre brug af, og jeres valg bør afhænge af, hvor meget I selv vil stå for. Hvis du har en smule håndværkersnilde, kan du formentlig selv designe og opføre shelteren, men der findes nemmere løsninger.

Køb et byggesæt, som blot skal samles

Hvis I ikke ønsker at give jer i kast med at bygge en shelter fra bunden, er der mange andre muligheder for at opføre en shelter. Hos flere forhandlere er det muligt at købe et byggesæt, som blot skal monteres.

Når du bestiller et shelter-byggesæt, får du alle delene leveret, så du blot skal sørge for at montere det. Der medfølger en nem og overskuelig brugsanvisning, som I skal følge, og det tager typisk ikke mere end en weekend, før den står færdig.

I skal selv købe tagpap og behandle træet

Typisk medfølger der ikke tagpap, ligesom træet, shelteren bygges af, er ubehandlet. Det betyder, at I selv skal ud at købe tagpap, som skal monteres på shelteren, ligesom I selv skal behandle træet, så det bliver modstandsdygtigt overfor vind og vejr.

Når det er gjort, har I en færdig shelter, som hele familien kan overnatte i, når lysten melder sig. Så kan I etablere et hyggeligt bålsted foran shelteren, hvor I kan lave mad, popcorn og skumfiduser – og holde varmen i de køligere perioder.

Har du fået mod på projektet, så find mere inspiration her.