Lav et godt bålsted tæt på dit shelter

Bålhygge er noget, som alle kan være fælles om. Har du i forvejen et shelter i haven, så er det oplagt at etablere et bålsted i nærheden, som både du og resten af familien kan hygge jer om. Men hvordan er reglerne egentlig, og hvordan laver jeg et bålsted? Find svar her.

Bålhygge er et samlingspunkt

Bålhygge er noget for alle, og det sociale, der kommer, når der er bål i haven, kræver naturligvis, at du etablerer en ordentlig bålplads. Det er dog ikke bare noget, du kaster dig ud i, uden du læser op på, hvordan man gør. Det er eksempelvis vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i reglerne, før du går i gang med at lave en bålplads i haven.

Når vi befinder os foran bålet, så er vi tættere forbundet med vores forfædre end på noget andet tidspunkt. Det er oplagt at bygge en bålplads i nærheden af dit shelter i haven, men vær opmærksom på, at der er regler for, hvor tæt bålpladsen må være på dit shelter og anden bebyggelse.

Disse regler skal du være opmærksom på

Når du vælger at etablere et bålsted i haven, så har du flere forskellige muligheder. Det kan være så simpelt eller avanceret, som du har lyst til, men du bør huske på, at du kun må anvende materialer som kan tåle varmen. Samtidig skal det placeres i passende afstand fra omkringliggende huse og beplantning.

Du skal placere bålstedet minimum 10 meter fra bygninger, som har et hårdt tag. Er der tale om en bygning med et letantændeligt tag som eksempelvis et stråtag, så skal afstanden være 30 meter. Det samme gør sig gældende, hvis der i nærheden er marker, bevoksninger eller andre ting, som der kan gå ild i.

Tilbered mad over åben ild sammen med familien

Hvis du godt kan lide at spise mad udenfor, så kan du tage oplevelsen til helt nye højder ved at anlægge en bålplads i haven, hvor du kan tilberede mad i en bålgryde. Det vil være garanti for mange timers hygge foran bålet med hele familien, hvor I sammen kan sidde og vente på, at maden bliver klar, så I kan spise den.

Der er mange muligheder ved at have en bålplads i haven, og du behøver altså ikke nødvendigvis at servere snobrød hver aften. Man kan sagtens lave mere avancerede retter på et bål, og derfor er der god grund til at vælge at etablere en bålplads foran jeres shelter, hvis hele familien er vilde med outdoorlivet.