Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!

Sådan bygger du en shelter, som familien kan overnatte i

Der findes masser af steder i den danske natur, hvor du kan overnatte i shelter. Det kræver dog typisk, at du bestiller dit nye shelter i god tid, hvis du vil være sikker på, at det ikke er optaget. Samtidig kan det være besværligt at skulle pakke alt udstyr, du skal have med, før du tager afsted. I stedet kan du opføre dit eget shelter, hvor hele familien kan overnatte i løbet af sommeren.

Sådan bygger dit eget shelter fra bunden

Hvis du har hænderne skruet ordentligt på og en smule håndværkersnilde, er det muligt at opføre dit eget shelter. Det kræver dog, at du ved, hvad du laver, hvis du vil være sikker på, at det rent faktisk lever op til dine forventninger.

Det er ikke det mest besværlige byggeprojekt, men til gengæld kan det komme til at trække tænder ud, hvis du går i gang med at opføre et shelter for efterfølgende at erfare, at det måske havde været bedre at investere i et færdigbygget shelter.

Du skal derfor starte med at lave en tegning, som beskriver, hvordan du vil bygge dit shelter. Den kan du efterfølgende bruge som vejledning, så du er sikker på, at du rent faktisk ender med at bygge et shelter, der lever op til dine forventninger, og som kan bruges af hele familien.

Du kan også få leveret en færdig shelter

Det er også muligt at få leveret en færdig shelter, som hejses ind over hækken med en kran og placeres dér, hvor du ønsker det. Det er klart den nemmeste løsning, og ofte er det ikke noget, som vælter budgettet, da du kan få shelters i mange forskellige prisklasser.

Dog skal du være klar over, at det naturligvis er dyrere end at bygge dit eget shelter fra bunden – f.eks. med genbrugsmaterialer. Du kan komme langt for ganske få penge, hvis du bygger et shelter til haven selv. Samtidig er det værd at nævne, at der sjældent er tagpap på de sheltere, som leveres færdige.

Skab en hyggelig bålplads omkring dit shelter

Der er ikke noget, som er hyggeligere, end at riste skumfiduser, snobrød eller popcorn over åben ild foran et shelter. Derfor kan du med fordel skabe et hyggeligt opholdsområde med en bålplads foran familiens nye shelter.

Du kan eksempelvis strø barkflis eller små sten ud, så I ikke bare skal sidde på jorden. Du kan få barkflis i mange varianter, og hvis du er i tvivl om, hvilke du skal købe, kan du finde inspiration ved at klikke på dette link.